+32 56 25 57 00 info@id-nutrition.be

Kop

Met een geweldige subtitel

Schrijf één of meer paragrafen die uw product, dienst of een specifieke kenmerk te omschrijven. Om succesvol te zijn moet uw inhoud bruikbaar zijn voor uw gebruikers.

Vermijd agressie bij varkens en mestvee!

Voer voldoende hoogwaardig magnesium

Agressie bij varkens en mestvee is een gekend probleem in de praktijk en de oorzaak is vaak moeilijk vast te stellen. Naast voeding zijn ook een management, klimaat, huisvesting en gezondheidsstatus belangrijke zaken om agressie te vermijden. Nutritioneel speelt magnesium hier een belangrijke rol in.

Magnesium is een belangrijke structurele component in beenderen en tanden, het is noodzakelijk voor een normale zenuw en spierfunctie en is een belangrijke component in heel wat enzymsystemen (betrokken bij eiwitsynthese, energiemetabolisme, koolhydraat en vet metabolisme). In het lichaam bevindt 60 tot 70 % van het magnesium zich in de beenderen terwijl de overige 30% terug te vinden is in zachte weefsels en extracellulair vocht. Magnesium is na kalium het meest voorkomende kation in extracellulaire vloeistoffen.

Bij stress zorgt magnesium voor een reductie van stresshormonen zoals cortisol en catecholamines en voor een verlaagde neuromusculaire stimulatie. Hoe meer stress een dier ervaart, hoe meer magnesium het lichaam verbruikt. Voer daarom voldoende hoogwaardige magnesium.

MAXCHELAT Mg is een hoogwaardig magnesiumglycinaat die gekenmerkt wordt door een hoge Mg bio-beschikbaarheid. In vergelijking met het recent verboden magnesiumacetaat (cfr. Magac) bevat MAXCHELAT Mg meer Mg (20,5%) met een hogere bio-beschikbaarheid en heeft het geen negatief effect op de voeropname naar aanleiding van een neutrale smaak. Adviesdosering bij agressieve varkens of stieren is 1 kg tot 4 kg per ton eindvoer, afhankelijk van stressfactoren in de stal.

MAXCHELAT Mg is exclusief verkrijgbaar bij ID-Nutrition. Voor meer info over dit product, contacteer ons !