+32 56 25 57 00 info@id-nutrition.be

Kop

Met een geweldige subtitel

Schrijf één of meer paragrafen die uw product, dienst of een specifieke kenmerk te omschrijven. Om succesvol te zijn moet uw inhoud bruikbaar zijn voor uw gebruikers.

Zincare voorkomt speendiarree

Geactiveerde zinkoxide helpt infectiedruk verlagen

Zinkoxide staat al heel lang bekend voor zijn positieve effecten op de darmgezondheid. Toegediend in hoge dosissen helpt gewone ZnO diarree bij biggen net na het spenen te voorkomen aangezien de infectiedruk van E. coli gereduceerd wordt. Echter, dergelijke hoge dosissen Zn vormen ook een grote belasting op het milieu en moeten daarom zo veel mogelijk vermeden worden. Dit leidde uiteindelijk tot de Europese ban van hoge doseringen Zn in biggenvoer die vanaf 2021 in België in voege gaat.

Het ZINCARE CONCEPT slaagt er dankzij de speciale mechanische activering van ZnO in om dit effect van hoge doseringen Zn na te bootsen. Het unieke productieproces met zijn specifiek ontwikkelde excentrische vibratiereactoren leidt tot een wijziging van de functionele eigenschappen van de ZnO zoals partikelgrootte en contactoppervlak. Daarnaast zorgt dit uniek proces ook voor een stijging van de opgeslagen inwendige energie wat zorgt voor een reactiever product. ZINCARE is dus een veel actievere vorm dan conventionele ZnO.

Uitgebreid in vitro en in vivo onderzoek heeft aangetoond dat 100-125 ppm Zn uit ZINCARE een sterker reducerend effect heeft op E. coli dan 1000 ppm Zn uit (gemedicineerde) conventionele ZnO. 

Dit betekent dat ZINCARE tot wel 10 keer effectiever is dan de gewone vorm !!  

Tijdens verschillende praktijkproeven in binnen- en buitenland heeft Zincare zich al bewezen als goed alternatief voor gemedicineerde voeders of antibiotica. 

Zincare is exclusief verkrijgbaar bij ID-Nutrition. Voor meer info over dit concept, contacteer ons !