+32 56 25 57 00 info@id-nutrition.be

Kop

Met een geweldige subtitel

Schrijf één of meer paragrafen die uw product, dienst of een specifieke kenmerk te omschrijven. Om succesvol te zijn moet uw inhoud bruikbaar zijn voor uw gebruikers.

Rundvlees van de beste kwaliteit

Focus op de kwaliteit van het afgeleverde vleesvee

De kwaliteit van het rundvlees is afhankelijk van heel wat verschillende factoren zoals malsheid, percentage intramusculair vet en smaak. Ook de kleur van het vlees zal de perceptie van de consument duidelijk beïnvloeden. Men wenst namelijk een mooi rood stukje vers rundvlees te kunnen kopen bij de slager.

De kleur van het vlees wordt bepaald door meerdere parameters. Zo zullen oudere en vooral actievere dieren resulteren in donkerder vlees. Of kan integendeel stress net voor het slachten leiden tot bleker vlees. Maar ook het rantsoen heeft een belangrijk impact op de vleeskleur. Zo verwacht men bijvoorbeeld donkerder vlees bij grazende dieren.

Het sporenelement ijzer (Fe) is gekend voor zijn werking in hemoglobine in de rode bloedcellen, maar ook in myoglobine in de spiercellen. Het zorgt er voor de rode kleur. Een tekort aan ijzer in het rantsoen kan leiden tot bloedarmoede en bleker vlees. Anderzijds is ijzer ook een antagonist van onder andere koper en creëert een overmaat aan ijzer zo andere tekorten. Daarom is het van belang ook een deel van het ijzer in het rantsoen onder organische vorm te supplementeren. De optimale combinatie van verschillende goed beschikbare ijzerbronnen in ID RED zorgt voor een rodere vleeskleur bij slachten.

Tot slot kunnen antioxidanten in het vlees er voor zorgen dat de mooie rode kleur na slachten ook langer behouden blijft. Als gevolg van onder andere de inwerking van licht zal vlees na verloop van tijd zijn rode kleur verliezen. Antioxidanten in het rantsoen zoals vitamine E en organisch selenium kunnen dit natuurlijk proces duidelijk vertragen. Voeg daarom de laatste weken voor het slachten wat SELEPLUS toe aan het rantsoen van uw dieren!

Voor meer info over het be¨ïnvloeden van de kwaliteit van uw rundvlees, klik hier !